Wie zijn de grootste spelers in de Valley?

Silicon Valley', thuishaven van de grootste (technologie)bedrijven op aarde, speeltuin van machtige investeerders en broedplaats van ideeën die de wereld veranderen.
 
Voor Europese ondernemers is de Valley een bron van inspiratie en voor de Soft- en hardware bedrijven uit China zijn de giganten uit San Francisco hun grootste concurrenten. Eén voor één zijn het miljardenbedrijven die geleid worden door de meest geroemde ondernemers die er op deze aardbol rondlopen. Velen van hen zijn er heel jong aan begonnen en kregen bakken geld van durfkapitalisten waardoor ze van niks naar miljonair/miljardair gingen in slechts enkele jaren tijd.
 
Websiteleader maakte alvast een lijstje van de grootste kleppers die er gevestigd zijn:
 

1) Apple Inc.
 
De hardware producent werd opgericht in een garage door Steve Jobs en Steve Wozniak. Met een beurswaarde van meer dan 500 miljard dollar is het een dagelijkse strijd met Alphabet (Google) om de grootste te zijn.
Huidige CEO: Tim Cook
Producten: Macbook, Iphone, Ipad, Ipod,...
 

2) Alphabet (Google)
 
Wereld's bekendste zoekmachine gaat sinds 2015 als Alphabet door het leven. De naam 'Google' blijft bestaan maar Alphabet wordt de nieuwe overkoepelende naam waar alle activiteiten en bedrijven rond google worden ondergebracht.
Huidige CEO Alphabet: Larry Page (oprichter google,...)
Huidige CEO Google: Sundar Pichai
Producten: Google, Youtube, Android, Google Maps,...
 

3) HP (Hewlett Packard)
 
Bestaat sinds 1939 en werd tevens opgericht in, je kan het al raden, een garage. Sinds 2014 telt het bedrijf meer dan 300.000 werknemers. Leuk weetje: de volgorde van hun achternamen in de bedrijfsnaam werd bepaald door kop of munt te spelen.
Huidige CEO: Dion Weisler
Producten: Allerlei elektronica-onderdelen en software
 

4) Facebook
 
Mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. De social media gigant heeft één van de jongste miljardairs ooit aan het roer. Opgericht op een studentenkamer en uitgegroeid tot een dagelijkse verslaving voor velen onder ons.
Huidige CEO: Mark Zuckerberg
Producten: Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Oculus
 

5) Netflix
 
Wereldwijd bekende streamingdienst voor films en series. Opgericht in '97.
Huidige CEO: Reed Hastings
Producten: Netflix, Netflix productions
 

6) Oracle

Voor de meesten is deze software reus een relatief onbekende in het rijtje. Toch zal het bedrijf van Larry Ellison in juni zijn 40-jarig bestaan vieren.
Huidige CEO: Mark Hurd
Producten: bedrijfssoftware

 
7) Tesla
 
Oprichter Elon Musk (SpaceX, Paypall,...) kwam al eerder aan bod in onze blog. De grootste producent ter wereld van elektrische wagens mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje.
Huidige CEO: Elon Musk
Producten: Tesla 

 
8) EA
 
Voor de gamers onder ons zal deze naam ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Minder leuk weetje: in 2013 kreeg het bedrijf voor de tweede keer op rij de 'prijs' voor Slechtste bedrijf in Amerika...
Huidige CEO: Andrew Wilson
Producten: FIFA, NBA, Battlefield,...
 
 
We zouden zo wel nog eventjes kunnen doorgaan maar dit waren alvast enkele van de grootste en meest gekende bedrijven die gevestigd zijn in de 'Valley'.
 
De kans is groot dat één of meerdere van deze namen dagelijks een rol spelen in je leven. Voor Websiteleader ongetwijfeld een bron inspiratie!
 
Stay tuned for more Silicon Valley news... :-)


Photo by Shutterstock.com