Haalt jouw Smartphone ook het einde van de dag niet?

Het is een dagelijkse strijd, de alles kunnende Smartphone en de batterijduur... 

Voor de meeste smartphone gebruikers loopt de batterijduur immers al ten einde in de namiddag en dan kan het gevloek en gepruts met opladers beginnen. 
 
Websiteleader legt uit hoe je dit kunt voorkomen... 

 
1. Zet notificaties uit
 
Telkens wanneer je een nieuwe app download wordt gevraagd om meldingen, stroken of badges weer te geven. Ook bij het ontvangen van berichten, emails en dergelijke springt bij veel Smartphone gebruikers een notificatie op het scherm. Het scherm is een enorme energievreter en telkens bij het verschijnen van zo'n notificaties schiet deze opnieuw in actie! 
Schakel via je instellingen onbelangrijke berichtgeving uit en spaar je batterij! 

 
2. Grote opkuis
 
Naast de berichtgeving van vele apps zijn het ook de apps zelf en bestanden op je toestel die veel energie vergen! Bekende apps worden vaak voorzien van een update en bovendien worden ook muziekbestanden, foto's of video's vaak meegenomen in backups. 
Snuister daarom eens grondig door je Smartphone en verwijder al het nutteloze! Minder afleiding en
langerebatterijduur ;)

 
3. Stel onbelangrijke zaken uit
 
Facebook checken, instagram uitpluizen, muziek opzetten... Dergelijke zaken stel je beter uit tot wanneer je batterij nog een grote reserve heeft. Begin je echter bij het wakker worden al meteen met het bekijken van je Facebook pagina dan geraak je tegen de middag hoogstwaarschijnlijk al in de problemen. Bijt dus op je tanden en stel dergelijke zaken uit voor tijdens de middagpauze! 

 
4. Bluetooth - 3G/4G - Wifi
 
Ook het type dataverbinding die je gebruikt heeft een enorme invloed. Heb je bluetooth niet nodig dan schakel je deze best uit.
Bovendien schakel je best je 3G of 4G uit wanneer je de mogelijkheid hebt om wifi te gebruiken. Wifi is namelijk nog steeds de meest zuinige manier van werken. 
Je doet er natuurlijk ook goed aan om je Smartphone zo nu en dan eens aan de kant te leggen. Sommigen zijn zo gekluisterd aan hun toestel dat ze haast een draagbare oplader zouden nodig hebben om de dag door te komen! 
 
Af en toe eens afkicken kan zeker geen kwaad! 
 
Good luck! :-) 


Photo by Shutterstock