Hoe Bill Gates in 1999 de toekomst voorspelde!

Dat de rijkste man op aarde, Bill Gates, een genie en visionair is dat wisten we ondertussen al.
In het jaar 1999 deed hij dan ook enkele merkwaardige voorspellingen die toen nogal ongeloofwaardig overkwamen bij velen...
 
Toch is het haast beangstigend hoe hij de nagel op de kop sloeg... Enkele van Gates' voorspellingen >>
 

  1. Prijs vergelijkende websites
 
Voorspelling: “Er zullen volledig automatische prijsvergelijkingsdiensten ontwikkeld worden waardoor consumenten alle kostprijzen zullen terugvinden op verschillende websites met het logische gevolg dat het terugvinden van het meest goedkope product kinderspel zal worden.”
 
Wat zien we nu?: Op zoekmachines als Google en grote webshops als Amazon, Bol.com, Alibaba, Coolblue en dergelijke vinden we deze tools terug. Ook zijn er ondertussen verschillende online platformen en websites die prijzen van op verschillende webshops gaan vergelijken en gaan beoordelen.
 
 
  2. Mobiele toestellen – Smartphones 

Voorspelling: “Mensen zullen in het bezit zijn van kleine mobiele toestellen die het mogelijk zullen maken om constant in contact te staan, werk te verrichten van op afstand, geboekte vluchten te bekijken, enzovoort…”
 
Wat zien we nu?: Smartphones en smartwatches zijn haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld…
 
 
 
  3. Mobiel betalen…
 
Voorspelling: “Mensen zullen hun betalingen en afspraken allemaal regelen via het internet.”
 
Wat zien we nu?: Zowel online betalen als pc banking zitten al jaren stevig ingeburgerd bij iedereen. Ondertussen gebeuren dergelijke zaken zelf steeds meer via de smartphone.
 
 
  4. Social Media
 
Voorspelling: “Er zullen sites ontstaan die het mogelijk maken om continue in contact te staan met vrienden en familie.”

Wat zien we nu?: Facebook, snapchat, instagram,…
 
 
  5. Klantgerichte data
 
Voorspelling: “Software zal ontwikkeld worden die op basis van eerder gedane aankopen nieuwe en gepersonaliseerde aanbiedingen zal toesturen naar de consument.”
 
Wat zien we nu?: Sites als Booking.com gaan na welke hotels of bestemmingen je onlangs bekeek op hun platform en gaan op basis daarvan nieuwe aanbiedingen versturen om je te informeren en te triggeren.
 
 
  6. Online solliciteren en rekruteren
 
Voorspelling: “Werkzoekenden zullen online kunnen zoeken naar jobs op basis van hun interesses en kwaliteiten en tegelijk zullen bedrijven of instanties eenvoudig hun vacatures kunnen lanceren via het internet.”
 
Wat zien we nu?: LinkedIn is het online platform bij uitstek voor werkzoekenden en werkgevers.
 
 
…Dit waren slechts enkele van de voorspellingen die Gates deed in 1999. Terwijl velen hem gek verklaarden was hij overtuigd van de toekomstige ontwikkelingen op digitaal vlak en de grote innovaties die dit met zich zou meebrengen…
 
Wel, zijn glazen bol leek alvast heel goed te werken! ;-)


 
Photo author: JStone / Shutterstock, Inc.
Info by Business Insider