Wordt productiever met deze 4 tips!

Er zijn zo van die dagen dat je alles tegelijk wilt doen maar het simpelweg niet wil lukken. 
Je mist de energie, voelt je vermoeid en zo nu en dan geraak je in een dipje. 
 
Gelukkig kunnen we hier zelf iets aan doen. 
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de volgende 4 zaken jouw productiviteit naar ongekende hoogtes kan stuwen! Lees aandachtig onze bijsluiter:
 

Bewegen - sporten 
 
Naast gezonde voeding is het vooral van belang dat je op regelmatige tijdstippen aan lichaamsbeweging doet. Sporten of veel bewegen op het werk is niet voor iedereen weggelegd maar af en toe eens rondlopen kan zeker geen kwaad. Beter is natuurlijk om dagelijks een halfuurtje actief aan sport te doen. Sporten brengt een stof vrij in de hersenen die je een goed gevoel geeft en waardoor je hoofd terug leeg is. 
 
 
Muziek 
 

Wanneer je naar muziek luistert komt er tevens een stofje in de hersenen vrij genaamd dopamine. Door dit stofje ga je je gelukkig voelen en verminder je de stress. Hoe minder stress hoe beter voor je ingesteldheid natuurlijk. Je voelt je beter in je vel en kunt er weer actief tegenaan! 
 
 
Powernap
 
Wanneer je de mogelijkheid hebt, kan het zeker geen kwaad om over de middag een 20-tal minuten je ogen te sluiten en een middagdutje te doen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een middagdutje de stress aanzienlijk kan verminderen en je concentratielevels doet verbeteren. Let wel op dat je niet langer dan 30 minuten indommelt want dan heb je veel kans dat je uitgekookt wakker wordt en je suf voelt voor de rest van de dag.
 
 
Multitasking is een no-go

 
We haalden het al eerder aan, onze hersenen zijn niet gemaakt om met verschillende zaken tegelijk bezig te zijn. Het maakt ons letterlijk moe en de focus gaat na een tijdje wegebben waardoor we eerst denken dat we meer gedaan zullen krijgen maar uiteindelijk is het net het omgekeerde. 
 
Pas deze tips toe op het werk maar ook in je privé en voel je terug klaar om er tegenaan te gaan!
 
Veel succes !!!Photo by shutterstock.com - author: Lemau studio