Welke Tech trends zullen 2017 domineren?


De technologie staat nooit stil! 2016 kunnen we zien als een jaar waarin innovaties op de markt kwamen die we 5 jaar geleden nog voor onmogelijk hielden. We leven steeds meer in een digitale maatschappij en op bepaalde vlakken wordt ons leven volledig afhankelijk van de technologie. In 2017 gaan we alvast op dat elan verder... 
 
1. Doorbraak AR en VR
 
In 2016 maakten we er vooral kennis mee. Het was een grappig zicht bij mensen die er één voor hun ogen hadden maar vooral wonderbaarlijk wanneer we het zelf testten. De Virtual Reality bril zette een enorme stap voorwaarts. In 2017 wordt dan ook verwacht dat AR en VR volledig doorbreken. Voor bedrijven zitten er alvast enkele leuke marketingkansen aan te komen.
 
2. Internet of Things
 
We zagen Mark Zuckerberg zijn Jarvis (Just A Rather Very Intelligent System) coderen en ontwikkelen. Zie het als het prototype van de, in Iron Man gecreëerde, supergeavanceerde A.I.
Siri maar dan duizend maal krachtiger en met veel meer mogelijkheden. De baas van het grootste Social Media bedrijf ter wereld gebruikt het vooral om alles in zijn huis te automatiseren. Verwacht wordt dat in 2017 veel machtige Internet/Software spelers (Apple, Facebook, Google,…)   hier hun focus zullen op leggen en grote stappen zullen zetten.
 
3. Automatisatie
 
2017 wordt hoogstwaarschijnlijk het jaar dat er veel jobs zullen verdwijnen waar machines/robots het werk zullen overnemen. Processen waar vroeger meerdere arbeiders voor nodig waren, worden nu uitgevoerd door één enkele slimme computer of robot. Het zal het jaar worden waar bedrijven steeds meer zullen investeren in machines die alles op commando uitvoeren en waar de grote Tech-spelers verschillende innovaties op de markt zullen brengen.
 
4. Het belang van Big Data
 
Veel bedrijven schreeuwen het reeds enkele jaren uit: ‘Big Data is het nieuwe goud!’ Het principe erachter is dat gigantische hoeveelheden data ons kunnen helpen in het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsprocessen en het bedrijven de kans geeft om klanten op een meer persoonlijke manier te gaan benaderen.
 
5. On-Demand maatschappij

 
Iedereen werd het haast gewoon gemaakt in 2016. Met enkele vingertoetsen op je Smartphone kon een taxirit besteld worden of kon je een kant en klare maaltijd thuis laten leveren. Via verschillende Apps worden we op onze wenken bediend en hoeven we zelf onze zetel niet meer uit te komen. In 2017 wordt deze trend lustig verder gezet en zullen steeds meer startups op deze trein trachten te springen om de nieuwe Uber te worden.


Naast deze trends zullen er ongetwijfeld veel nieuwe zaken in de markt opduiken die zelf in 2016 nog ongekend waren. Zoals we reeds zeiden, technologie gaat immens snel en staat nooit stil.
Wij zijn alvast benieuwd :)
 
 


Informatie verkregen via Forbes.com
Photo from Shutterstock.com – Author: Studiostoks