De unieke bedrijfscultuur van Apple

Werken bij Apple is voor velen een ultieme droom. Het meest waardevolle merk ter wereld houdt er dan ook een unieke bedrijfscultuur op na. Om meteen met de deur in huis te vallen: over de bedrijfscultuur is niet heel veel gekend wel dat die strikt geheim is. Werknemers houden de lippen dan ook stevig op elkaar maar via het internet doen hier en daar toch wat verhalen de ronde.

1. What happens at Apple stays at Apple

Wanneer werknemers van Apple aan een nieuw product werken dan zijn ze strikt verplicht om hun lippen hierover op elkaar te houden. Alle bedrijfsinformatie (projecten, cultuur,...) blijft dan ook binnen het bedrijf. Bovendien werken er binnen Apple veel verschillende teams aan uiteenlopende, geheime projecten. Vandaar dat ook teams onderling veel zaken geheim moeten houden van elkaar. Gaat een bepaalde werknemer toch uit de biecht klappen dan mag hij/zij Apple voorgoed vaarwel zeggen.
 

2. Big Brother is watching you

Het rechtstreekse gevolg van deze geheime bedrijfscultuur is dat je constant in de gaten wordt gehouden. Zo goed als alles wat je op de Campus doet, heeft Apple in de gaten. Bovendien houden ze je strenger in de gaten wanneer je aan een belangrijk project werkt of wanneer je een hogere functie hebt. 

3. Werken bij Apple is je levenswerk

Wanneer een nieuwe werknemer in dienst treedt, ontvangt hij een persoonlijk bericht omtrent de visie van Apple. "Het bericht maakt dan ook duidelijk dat werken bij Apple een levensstijl is. Dat niet iedereen zomaar de kans krijgt om dergelijke job uit te voeren en dat er dan ook verwacht wordt dat je tot het uiterste gaat. Mensen gaan niet bij Apple werken om op safe te spelen. Ze maken deel uit van een groep die de toekomst verandert en die in het diepe zwemt! De zaken die bij Apple gebeuren, gebeuren nergens anders." 

4. Werknemers testen als eerste 

Werknemers van Apple werken met zogenaamde buggy computers. Dit zijn computers, tablets of smartphones die minder goed werken waardoor het merendeel van de bugs voor de release van een nieuw product ontdekt kunnen worden. Als werknemer van Apple krijg je immers als eerste de nieuwe producten te zien zodat ze uitvoerig getest kunnen worden.

5. Fit en gezond

Bij Apple heerst een cultuur van sporten. Haast iedere werknemer van Apple doet dagelijks aan sport. Je ziet er dan ook bijna alleen maar fitte en gezonde mensen. Of zou het misschien noodzakelijk zijn om de zware werkdruk aan te kunnen?... 

6. One shot

Ging je eerste sollicitatiegesprek de mist in? Dan moet je niet denken om na enkele jaren een tweede maal te proberen. Bij Apple krijg je maar één kans. Wanneer je de eerste keer niet kon overtuigen met je talent dan gaan ze ervan uit dat je dat na enkele jaren ook niet zult kunnen.    

davidepj / Shutterstock.com
Info via Forbes en Bloovi